Acasa Proiecte Proiecte 2007 Vizită de fezabilitate în Geo-parcul Ţara Haţegului
Vizită de fezabilitate în Geo-parcul Ţara Haţegului PDF Imprimare Email

În perioada 20 – 22 August, reprezentanţii asociaţiei, împreună cu Dl. Alexandru Andrăşanu, coordonatorul Centrului Geo-media al Universităţii Bucureşti, administrator al Geo-parcului dinozaurilor Ţara Haţegului şi cu reprezentanţii Fundaţiei M.A.T.C.A.-2000, au efectuat o vizită de documentare şi fezabilitate în oraşul Haţeg şi câteva din comunele de pe teritoriul geo-parcului (Unirea, Pui, Sântămăria Orlea, Sarmiszegetusa) pentru a evalua nevoile de protecţie a mediului, monumentelor, tradiţiilor şi valorilor culturale, de dezvoltare a resurselor umane şi oportunităţile de dezvoltare economică a regiunii.

Pe parcursul acestei vizite, am avut mai multe discuţii cu reprezentanţii autorităţilor locale, oameni de afaceri, profesori, fermieri şi am găsit împreună mai multe idei de proiecte pe care intenţionăm să le dezvoltăm împreună, în perioada viitoare.

Prima nevoie depistată, urgentă, a fost aceea de dezvoltare, la nivelul fiecărei localităţi, a unor echipe capabile să scrie şi să implementeze proiecte de finanţare europeană. De aceea, la sfârşitul lunii august am organizat, împreună cu trainerii Fundaţiei M.A.T.C.A.-2000 prima sesiune de formare a cadrelor din administraţia publică şi profesorilor din şcoli. Cu absolvenţii primului curs am demarat dezvoltarea câtorva idei de proiecte de finanţare, în domeniile educaţiei, formării continue şi vocaţionale, cultură, sport, protecţia mediului. O parte din aceste proiecte (cele mai mici ca anvergură) au fost depuse în cadrul liniilor de finanţare active, celelalte sunt în curs de pregătire pentru programele structurale.

Cauta

Recomandari

Asociaţia "Cetatea lui Bucur 7 Centre" vă recomandă să vizitaţi Expoziţia Muzica Arhitecturii pe Calea Victoriei la Centrul Cultural Sala Palatului, intre 1- 30 septembrie 2009.

citeste mai mult »

Sondaj

Sunteţi mulţumit cum arată oraşul Bucureşti in prezent?